tisdag 21 augusti 2012

Mår illa...

...när jag tänker tillbaka på de senaste 10 åren. Kantade av kritik, hot, elakheter, slag, blåmärken och mig på flykt efter skydd. När jag hittar gammal text jag skrivit där jag försvarar hans handlingar är det lätt att förstå att jag måste varit förblindad. Hur blir man sådan? Hur blev jag så? Är det min egen uppväxt? Som dessvärre påminner mycket om det liv jag levt de senaste åren. Hur kunde jag inte se? Hur kunde jag utsätta mina barn för detta sk familjeliv? Hur kunde jag skaffa barn med en psykopat?

2 kommentarer:

  1. Det finns lärdom att dra... och lätt att bli efterklok... det var säker en gradvis process... han förmodligen var inte så för början... måste fånga i dig först... nu är det bara att försöka minimera skadan framöver...

    SvaraRadera
  2. Jag tror att du varit medveten om vad som pågick, att du blev illa behandlad. Men för att slippa få bestraffningar som slag (det kan vara total tystnad, psykiskt våld etc. också) så valde du att inte själv bråka. Jag har nu, efter 7 år, förstått att det var så jag handlade. Jag gjorde oftast som han sa för då slapp jag bestraffningen - total tystnad (inte en blick) på 2-3 veckor. Det var som att bo med ett spöke. Försöka somna bredvid någon som var allt annat än en människa. Men frågan du ställer "Hur kunde jag skaffa barn med en psykopat?" finns även i mitt huvud. Hur kunde jag? Varför förstod jag inte tidigare?

    SvaraRadera